Husbilar - Aktuell och bra information om husbilar


Husbilslån och finansiering av husbilen

Husbilslån

En husbil kostar mycket pengar men kommer användas mycket under många år framöver. Därför är det vanligt att man tar lån för att finansiera husbilen så kallat husbilslån.

Även om ordet hus finns med i husbil så går det inte att ta regelrätta huslån för husbilen och det finns inte heller några speciella husbilslån utan det vanligaste är att ta ett blancolån. En del husägare lånar på sitt hus för att hålla ner räntan men oftast är det ett blancolån som gäller.

Blancolån för husbilen

När du tar ett blancolån för att köpa en husbil behöver du inte ha någon form av säkerhet för att ta lånet. Detta innebär att kostnaden för blancolånet är lite högre än om det har en bra säkerhet men det finns de blancolån som är riktigt prisvärda. Det är viktigt att du jämför de olika blancolånen noga eftersom du kommer troligtvis att ha detta lånet i 5-10 år innan du betalat tillbaka det.Låna på ditt hus

Villaägare kan också utöka lånet på villan och använda dessa pengarna till att betala husbilen. Ofta är denna typ av lån billigare än alla andra låneformer.